Case: CleverHealth Network

Terveysdataa
Kuva: Adobe Stock

CleverHealth Network on vuonna 2017 perustettu terveysteknologian ekosysteemi, jossa yritykset ja terveydenhuollon asiantuntijat kehittävät yhdessä entistä parempaa hoitoa suomalaisille sekä menestyviä terveysteknologian vientituotteita yrityksille. Tuote- ja palveluinnovaatiot pohjautuvat HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa kerättyyn terveysdataan sekä kliinikoiden huippuosaamiseen.

CleverHealth Networkin visiona on olla kansainvälisesti tunnettu terveys- ja hyvinvointitietoa hyödyntävä ja jalostava ekosysteemi. Sen toimijat ovat edelläkävijöitä terveydenhuollon murroksessa, ja tavoitteena on luoda yhteistyössä vuosittain kymmeniä terveydenhuollon datan jalostukseen liittyviä maailmanluokan ratkaisuja. HUSin koordinoima ekosysteemi on saanut Business Finlandilta rahoitusta ja kasvumoottori-statuksen, joka annetaan sellaisille ekosysteemeille, joilla on mahdollisuudet luoda uutta miljardiluokan liiketoimintaa.

Kansalaisten terveys on aina etusijalla ja kehitettävillä teknologisilla ratkaisuilla saadaan entistä parempaa ja täsmällisempää hoitoa potilaille. Ekosysteemin ensimmäisissä projekteissa haetaan uusia ratkaisuja raskausdiabeteksen hoitoon, aivosairauksien kuvantamisanalytiikkaan sekä lapsidiabeetikon verensokeridatan tietoturvalliseen jakamiseen. Tekoälyn avulla tavoitellaan myös tehokkaampaa ja nopeampaa hoitoa harvinaissairauksia tai akuuttia leukemiaa sairastaville sekä kotidialyysipotilaille.

Kirjoittaja

Pekka Kahri, teknologiapäällikkö
HUS

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lisää teeman artikkeleita